Memoriál Ladislava Šmákala 2015

Již šestý ročník Memoriálu Ladislava Šmákala uspořádal fotbalový oddíl FC České Meziříčí. Každým rokem se pořadatelům daří přilákat kvalitní konkurenci dorosteneckých týmů.

 

Na letošní ročník se do Českého Meziříčí sjely týmy z Hradecka a Náchodska, Rychnovsko zastupovala mužstva TJ Dobruška/Spartak Opočno a domácího FC České Meziříčí.

Tropické počasí zasáhlo i tento turnaj, což byl pro všechny účastníky další soupeř za cestou k vítězství. Pořadatelé rozdělili osm týmů do dvou skupin a využili obě hřiště ve fotbalovém areálu, i když to tréninkové vzhledem k počasí připomínalo spíš beton.

Ve skupině A se stal jednoznačným vítězem tým Smiřic, který neztratil ani bod a skóre měl 13:0! Druhé bylo spojené mužstvo TJ Dobruška/Spartak Opočno a druhý náš zástupce, domácí dorostenci, obsadil příčku poslední.

Skupinu B vyhrál dvojnásobný vítěz turnaje MFK Nové Město n. M. před hradeckými týmy Slavie, respektive Olympie.

Po odehrání základních skupin následovaly zápasy o konečné umístění. Domácí České Meziříčí prohrálo v utkání o sedmé místo s Červeným Kostelcem a obsadilo poslední příčku. Mužstvo TJ Dobruška/Spartak Opočno se o bronz utkalo s hradeckou Slavií a po vítězství 1:0 se radovalo z třetího místa.

Ve finále na sebe narazily týmy Nového Města a Smiřic. Utkání dospělo do penalt a šťastnější v nich byli hráči Nového Města, čímž završili turnajový hattrick.

V individuálních cenách se prosadil Šimon Brožek z TJ Dobruška/Spartak Opočno, který získal cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Základní skupiny

Skupina A

Smiřice – Dobruška/Opočno 5:0, Slavia Hradec B 3:0, České Meziříčí 5:0, Dobruška/Opočno – Slavia Hradec B 1:0, České Meziříčí 4:1, Slavia Hradec B – České Meziříčí 2:1

Pořadí: 1. Smiřice 9 bodů (13:0), 2. Dobruška/Opočno 6 (5:6), 3. Slavia Hradec B 3 (2:5), 4. České Meziříčí 0 (2:11)

Skupina B

Nové Město n. M. – Slavia Hradec A 5:0, Olympia Hradec 2:2, Červený Kostelec 4:0, Slavia Hradec A –  Olympia Hradec 1:0, Červený Kostelec 1:0, Olympia Hradec – Červený Kostelec 5:0

Pořadí: 1. Nové Město nad Metují 7 (11:2), 2. Slavia Hradec A 6 (2:5), 3. Olympia Hradec 4 (7:7), 4. Červený Kostelec 0 (0:10)

O konečné pořadí

o 7. místo: České Meziříčí Červený Kostelec 2:4

o 5. místo: Slavia Hradec B Olympia Hradec 0:8

o 3. místo: Dobruška/Opočno Slavia Hradec A 1:0

finále: Nové Město nad Metují Smiřice 0:0, na penalty 4:3

Individuální ceny

Nejlepší střelec: Jakub Všetečka (Smiřice)

Nejlepší hráč: Šimon Brožek (Dobruška/Opočno)

Nejlepší brankář: Martin Hůlek (Nové Město n. M.)

Zdroj: Martin Šnajdr - Orlický týdenník