Hodnocení podzimní části sezóny trenéry našich jednotlivých kategorií

Hodnocení podzimní části sezóny trenéry našich jednotlivých kategorií

 

Tomášek Petr, asistent trenéra mužů A:

Do nové sezóny nastoupilo mužstvo pod novým trenérským vedením Tibor Krajňák – Petr Tomášek. Naším cílem bylo získat alespoň 24 bodů a pohybovat se v horní polovině tabulky. To se nám do puntíku podařilo, i když velkou kaňkou na zdařilé části bylo poslední utkání v Kosičkách, kterým jsme podlehli 0:10. Tím jsme si pokazili nejen celkové skóre, ale i celkový dojem v podzimní části. Po celou dobu jsme se pohybovali na prvním nebo druhém místě tabulky a jen díky nepovedenému závěru (z posledních tří kol jsme získali pouze 1 bod), jsme se nakonec zastavili na 24 bodech a celkově jsme se umístili na 4. místě. Toto umístění je naprosto zasloužené a odpovídá síle našeho mužstva. Ze 13 zápasů jsme 7krát zvítězili, 4krát prohráli a 2krát remizovali. Oproti minulému podzimu, kdy jsme získali pouhých 10 bodů a skončili na předposledním 13 místě, je tento výsledek úspěchem a velkým příslibem do jarní části. Nejsme sice ještě definitivně zachráněni, ale pokud hráči přistoupí zodpovědně k zimní přípravě, nemělo by mužstvo mít se záchranou starosti, a naopak by se v popředí tabulky mohlo pohybovat i do samotného závěru. Toto umístění by nás tedy nemělo uspokojit a pracovitostí a pílí na trénincích bychom nastavenou laťku udržet. Ale to vše záleží na samotných hráčích. 

Závěrem bych poděkoval všem hráčům za účinkování v podzimní části za příkladnou reprezentaci naší obce, dále potom realizačnímu týmu - Zdeňku Roubalovi a Davidu Horkému, hlavnímu pořadateli Jardovi Roubalovi a svému trenérskému kolegovi Tiboru Krajňákovi za odvedenou práci. Všem popřál klidnou zimní přestávku a hodně sil nejen do jarní části, ale i do následujících sezón. Našim fanouškům děkujeme přízeň a věřím, že jim na dále budeme dělat radost nejen výsledky, ale i výkony při mistrovských zápasech. V poslední řadě patří velký dík všem sponzorům, zejména pak obci České Meziříčí v čele se starostou Milanem Žďárkem za velkou podporu našemu klubu.

 

Tomášek Petr, asistent trenéra mužů B:

Náš B-tým začal letos již svou 7. sezónu účinkování v okresních soutěžích. Po podzimní části okupujeme zatím poslední příčku z 10 mužstev, ale s minimální 4 bodovou ztrátou na 3. místo. Toto nelichotivé umístění je zapříčiněno především velkým koloběhem hráčů, kteří za béčko v mistrovských zápasech nastupují. Za podzimní sezónu se vystřídalo v mužstvu více než 30 hráčů z toho 12 hráčů bylo doplňováno z Áčka! Každý zápas se potom musí odehrát s těmi, kdo mají právě čas a nejsou zraněni, každý zápas v jiné sestavě. Často se také mění posty hráčů na hřišti, a tak si téměř žádný hráč nemůže zvyknout ani na svoji pozici na hřišti. Zkrátka nikdy nesehrajeme alespoň 2 zápasy ve stejné nebo alespoň podobné sestavě. Druhým faktorem našeho umístění je, že v týmu nemáme moc zkušených hráčů, jako ostatní mužstva v soutěži. Hrajeme většinou s mladými, nezkušenými hráči a těch zkušených oproti minulým sezónám ubývá (Aleš Kupka - pracovní povinnosti, Karel Petr - zranění, Aleš Hrubý - zranění). To všechno má za následek velkou nesehranost a nestabilitu mužstva. 

Stále ale zůstává předností a prioritou B-mužstva zapracovávat mladé hráče a připravovat je tak pro naše Áčko, stejně tak i využívat hráče Áčka po zranění, aby rychleji zapadli do zápasového rytmu. Zapracovávat mladé hráče, aby se otrkali mezi dospělými se nám celkem daří, vždyť třeba Josef Fiala nastupuje již druhý rokem pravidelně v základní sestavě Áčka a neméně často se v kádru objevuje jeho teprve 16letý bratr Dan, který je velkým příslibem meřičské kopané. Dalším příslibem pro naší kopanou jsou 3 dorostenci, kteří již párkrát okusili kategorii dospělých a v jarní části by měli pravidelněji nastupovat v B-mužstvu, aby do následující sezóny šli s většími zkušenostmi. Jsou to teprve 15-letí kluci Martin Sekyra, Petr Jílek a David Mikušík, kteří prozatím hrají většinou zápasy za starší žáky, kde mají povolení nastupovat.

Pro jarní sezónu je tedy cíl jasný, stabilizovat kádr s mladými dorostenci a na konci sezóny mít dostatečný počet bodů, které nám budou zaručovat záchranu v soutěži. Bude to těžké, ale určitě je v našich silách tento úkol splnit.

 

Slezák Miroslav, trenér starších žáků:

Hodnocení bych rozdělil do dvou až tří částí. Se staršími žáky jsme se přihlásili do dvou soutěží. Okresní soutěž na Náchodsku a na Rychnovsku. Věděli jsme, že nás čeká 17 zápasů z toho 10 v náchodském okrese. Rychnovský jsme chtěli brát spíš jako přípravu za obhajobou titulu na Náchodsku.

Rychnovský okres jsme kromě zápasu v Přepychách odehráli na celé hřiště a ukázalo se, že v této soutěži jsou soupeři a výsledky nevyzpytatelné díky tomu, jak jsou nastaveny pravidla. O to více nás těší, že jsme neztratili ani bod a všechny zápasy vyhráli. Do jara si neseme náskok 5 bodů před Lípou/Týništěm, které jsme porazili 2:1 hned v úvodním zápase. Ještě bych se vrátil k Přepychám, kde to pro nás bylo asi nejtěžší utkání i když uzavírají tabulku. Rychnov jsme po podzimu zakončili s 21 body a scóre 40:6.

Na okrese Náchod se chceme prát o medailové umístění. Trochu nám cestu zkomplikovala remíza v druhém kole na hřišti Babí, kde jsme předvedli náš nejhorší výkon sezóny a s velkou dávkou štěstí jsme zápas zremizovali, a nakonec padli v penaltách. Od tohoto zápasu se rozjela mašina, která šla zápas od zápasu a od vítězství k vítězství. Nejtěžší zápas byl určitě v Teplicích, kdy jsme dali branku na 3:2 v poslední minutě zápasu a domácí zápas proti Polici, kdy jsme rozhodli také až ke konci zápasu. Dva nejlepší výkony byli v úvodním kole v Polici, kdy jsme soupeře nepustili pořádně k bráně a poslední zápas ve Velichovkách, kdy jsme do poločasu otočili zápas a druhý poločas zápas takticky zvládli na výbornou i přes tvrdou hru soupeře. Po posledním zápasu podzimu si tedy odnášíme 10 bodový náskok do jarní části sezóny s čím jsme nepočítali ani v tom nejlepším scénáři. Soutěž na Náchodsku jsme po podzimu zakončili s 28 body a scóre 45:9.

Dalším dílčím úspěchem je že se naši kluci perou i o krále střelců v obou soutěžích. Na Rychnovsku jsou Martin Sekyra a Petr Jílek na 2.-3. místě z 10 góly se ztrátou dvou branek. Na Náchodsku Martin Sekyra o 3 branky vede. Má jich na kontě 14. Na 3. místě je Adam Bastl s 10 góly a čtvrtý je Miroslav Němeček s 9 góly.

Posledním úspěchem, je postupné zapojení kluků v našem B-týmu, kdy si postupně každý zahrál jeden zápas a v posledním zápase béčka nastoupili všichni tři v základní sestavě.

Klukům do jara přejeme pevné zdraví a spousty dalších sportovních i školních úspěchů. 

Miroslav Slezák trenér starších žáků 

 

Baše Martin, trenér mladších žáků:
Zhodnocení podzimní části u kategorie mladší žáci bych začal poděkováním všem hráčům a hráčce, kteří vydrželi a společně spolu bojujeme v této soutěži a této kategorii. Proto abychom udrželi dvě party fotbalistů a mohli dál hrát fotbal v registrované soutěži museli jsme je spojit. Takže hrajeme s ročníky 2010 až 2007, kdy většina jich je mladších. Naše skóre vypadá hrozivě 5:70. Pokud vydržíme v tom co jsme začali myslím, že postupem času to bude lepší a dostaví se i příjemnější výsledky.

 

Mgr. Václav Janeček, trenér mladší přípravky:
Naše mladší přípravka odehrála za podzim devět turnajů v Okresním přeboru mladších přípravek. Oficiálně se tabulka této soutěže nesestavuje, výsledky nemají být tím podstatným, důležitější je, aby děti fotbal bavil a postupně si osvojily potřebné fotbalové dovednosti. Uvedu proto snad jen konečné skóre za podzim, které je 100:237. Dali jsme tedy spousty gólů, a ještě víc jich dostali. Kluci zažili jak velkou radost z vítězství o mnoho gólů v síti soupeře, tak i smutek po prohře o třeba i patnáct branek.
Jako důležité vidím to, že kádr mužstva je ustálený. Tréninků i zápasů se pravidelně účastní tytéž borci a mnozí z nich hrají fotbal už od svých čtyř let a je pro ně viditelně velkou vášní. Velký dík také patří jejich rodičům, bez jejichž podpory by kluci hrát nemohli. Problém pak vidím v šíři kádru, který se nyní skládá pouze z osmi kluků. Na zápasy nás tak pravidelně doplňují dva nejostřílenější borci z předpřípravky. Z těch osmi pak šest hráčů bude moci pokračovat za mladší přípravku i v další sezóně. Hrajeme tedy s velice mladým, ale zároveň i velice perspektivním týmem, který by měl vrcholu výkonnosti v mladší přípravce dosáhnout až teprve v příští sezóně.

 

Havel Roman, trenér předpřípravky:

U této kategorie nejde ještě o nějaké fotbalové výkony, ale o to, aby děti měli radost z pohybu a sportování je bavilo. 

Nicméně v podzimní sezoně proběhl seriál miniturnajů, kterých jsme se poměrně úspěšně zúčastnili.

Stejně jako v mladší přípravce se výsledky nezapočítávají, ale pro představu z 12 zápasů jsme 4 vyhráli, 1 remizovali a 7 prohráli se skóre 55:85. Všichni hráči, kteří se zúčastnili těchto zápasů dokázali vstřelit branku, což je pro ně vždy největší odměna. 

Trénink našich nejmenších fotbalistů probíhá od začátku sezony zhruba v počtu 12 dětí.  Jedná se o ročníky 2013 až 2015. Neustále k nám však přicházejí další děti, které to s námi chtějí zkusit. Jejich chuť do sportování je úžasná.  

Ještě chci poděkovat všem rodičům, které k nám své děti vodí a umožní svým dětem sportovat.  

Naše děti chtějí sportovat a je jen na nás rodičích a trenérech, abychom jim to umožnili.